DUETTO MT EVO

Världens första kombinerade Nd:YAG- och alexandritlaser.

Duetto MT EVO ger möjligheten att kombinera våglängderna 755 nm (alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG-laser) i en behandling med justerbar energi, pulslängd och följd för att öka behandlingens säkerhet och effektivitet.

VARFÖR VÄLJA ALEXANDRITE LASER?

Vi på VS44- Hårhantverk är utbildade laser terapeuter inom permanent hårborttagning.

Enligt forskning är Alexandrite Nd Yag den mest väl fungerade metoden inom laser hårborttagning.

Därför har vi valt att endast utföra behandlingar med Alexandrite Nd Yag på vår salong.

Laser hårborttagning är en snabb, säker och smärtfri behandling för att få väck hår på kroppen för både henne och honom. Vi använder en kraftfull laser med dubbla våglängder för behandling av oönskad hårväxt. Denna metod har möjligheten att kombinera våglängderna
755 nm (alexandritlaser) och 1064 nm (Nd:YAG-laser) i en och samma behandling för att öka behandlingens säkerhet, effektivitet och för behandling av mörkare hudtyper.

HUR FUNGERAR HÅRBORTTAGNING?
Pigmentet i hårstrået absorberar energin och av värmen förstörs proteinet runt hårsäcken inget nytt hårstrå kan växa ut. Det är bara i den anagena växtfasen som hårstrået har kontakt med hårsäcken och kan förstöras.
Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts av hög energi inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras pga hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om NYA hårstrån.

VAD HÄNDER MED HÅRSTRÅNA EFTER BEHANDLING?
Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de ödelagda hårsäckarna att ramla av.

Hur kan jag uppnå bästa resultat?

 • Innan du påbörjar en permanent hårborttagnings behandling är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter.

 • Man får inte sola 6-8 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats. Är man solbränd bör man vänta mer. Vi rekommenderar att du väntar tills din hudfärg återhämtat sig.

 • Avstå från solarium, brun utan sol-kräm och soldusch 4 veckor före samt efter behandlingen.

 • Plocka, vaxa, noppa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

 • Håret ska rakas dagen före eller samma dag, isåfall minst 2-3 timmar innan behandlingen.

 • Du ska inte vara gravid eller ammande.

Varför är det viktigt med konsultation?
Det rekommenderas alltid att man inleder en permanent hårborttagningskur med en konsultation, då vi gör ett litet test och tar reda på din exakta hår- och hudtyp samt dina önskemål. Under en konsultation går vi igenom ett kundkort tillsammans och förklarar hur behandlingen kommer gå till och vad man bör tänka på. konsultationen är kostnadsfri.


Hur går behandlingen till?
Det första vi börjar med är en konsultation. När man bestämt sig för att påbörja en behandling skriver man på ett kundkort och gör en testbehandling. Håret ska rakas bort, maskinen ställs in efter hud- och hårtyp sedan förs handstycket över behandlingsområdet medan det avger kylluft och direkt efter laserljus.

Under behandlingen används skyddsglasögon. Efter behandlingen smörjer vi med aloe vera som svalkar och återfuktar huden. En del hårstrån faller av på en gång och resterande kommer att lossna inom 2-4 veckor.

Är behandlingen smärtsam?
Man kommer känna av lite stickningar på delar av kroppen men tack vare inbyggt kylspray i handenheten blir behandlingen mycket mindre smärtsam än andra utrustningar. Däremot är smärtkänsligheten väldigt individuell.

Hur många behandlingar behöver man?
Oavsett utrustning så brukar det krävas mellan 4-8 behandlingar. Vissa kan behöva fler behandlingar och andra färre. Det varierar alltså från person till person. En permanent hårborttagningsbehandling måste anpassa sig efter hårets växtcyklar och man kan inte på något sätt påskynda behandlingsresultatet pga den biologiska aspekten.


Vad ska jag tänka på före behandlingen?

 • Kommer du vistas ute i solen så rekommenderar vi att du använder solskyddsfaktor minst 50 spf.

 • Raka området som ska behandlas dagen innan.

 • Krämer, parfym, deodorant eller smink får inte finnas på området som ska behandlas.

 • Duscha gärna två timmar innan behandlingen. Behandlingsområdet måste vara rent och torrt.

 • Din hudfärg ska ha återhämtat sig ifall du solat.


Vad ska jag tänka på efter behandlingen?
Efter behandlingen bör man inte sola på minst en till två veckor efter behandlingen och skydda området från solen genom att använda solskyddsfaktor helst 50 spf flera gånger om dagen om man vistas ute i solen. Detta är viktigt för att inte riskera pigmentförändringar på huden.

Man får inte vaxa, epilera eller plocka håret under hela behandlingstiden. Ingen solarium, brunkrämer, spraytan. undvik intensiv träning, bastu, pool i 48 h. Ska du duscha direkt efter behandlingen går det bra med ljummet vatten men inget tvål de kommande 24 timmarna.

Vad ska jag förvänta mig efter behandlingen?
Normalt kommer det uppstå en viss hudrodnad samt en liten svullnad på området man behandlat. Detta försvinner normalt inom 24-48 timmar timmar. I vissa fall kan man få blåsor som försvinner av sig själv.


Hur lång tid tar behandlingen?
Alexandrit lasern är en av marknadens snabbaste utrustningar, en armhåla kan man tex behandla på ca 20 sekunder! Större områden som ben, rygg eller mage kan man behandla på ca 20-30 minuter, men det varierar från kund till kund.

  logos/fabuloso-pro-logo
  logos/wella-logo
  logos/noberu-logo
  logos/kerastase-logo
  logos/kevin-murphy-logo
  logos/logo-olaplex
  logos/system-professional
  logos/shu-uemura-logo
  logos/ghd-logo
  logos/sassoon-professional-logo-01